Få minimum 100,- rabatt på nettleien hver måned

Fra 1. juni starter vi et samarbeid med Norgesnett, som utvalgte elbil-eiere kan benytte seg av. Ordningene går ut på at strømkunder av Vibb som har aktivert smartlading i appen får minimum 100 kroner i rabatt på nettleien hver måned.

Hvem kan delta i ordningen?

Norgesnett har identifisert 150 nettstasjoner = 150 nabolag, hvor det blir trangt i nettet når det er mye solproduksjon. For å bli med i ordningen må du:

Kunder som er aktuelle for ordningen vil bli kontaktet av oss via e-post.

Hvordan fungerer det?

Ordningen krever at du lar Vibb styre ladingen av din el-bil. Tradisjonell smartlading tar hensyn til spotprisen og nettleien, som normalt er lavere om natten. Dette gjør at svært mange lader el-bilen på disse tidene og gjør at forbruk kan være relativt lavt i timer det er mye solkraft (ofte på dagtid).

Ved å delta i ordningen kan Vibb i samarbeid med Norgesnett flytte ladingen av bilen din til tider det er mer gunstig for strømnettet. Hva betyr det i praksis?

I de fleste tilfeller vil vi flytte lading av bilen din fra timene med lavest spotpris. Som kunde vil du bli kompensert for dette og motta en rabatt på nettleien. Kompensasjonen og rabatten vil normalt ligge over det du hadde spart på å lade på timene med lavere spotpris.

Hvor mye får jeg i kompensasjon?

Kunder i ordningen får minimum 100 kroner i rabatt på nettleien hver måned. Kompensasjonen per time blir beregnet slik:

(Spotpris aktuell time – laveste spotpris for døgnet + 30 øre/kWh) * antall kWh

Hvis forbruk og strømpris gjør at dette regnestykket i løpet av måned gir et beløp høyere enn 100 kroner, får strømkunden denne summen.

Det er lurt å ha en rutine på å alltid plugge laderen i bilen når du er hjemme. Dette gir deg mulighet til å oppnå høyere rabatt fordi bilen din er tilgjengelig i flere timer.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan blir jeg med i ordningen?

Bor du i et at områdene tilknyttet ordningen vil vi sende deg en e-post med informasjon og påmelding. 

Kompensasjonen kommer over nettleien hver måned. Siden vi har gjennomfakturering med Norgesnett vil du få alt samlet på en faktura fra oss. 

Ved å aktivere smartlading gir du Vibb mulighet til å styre og flytte ladingen av din el-bil slik at du mottar kompensasjon. Jo flere timer du har koblet bilen til laderen, desto større mulighet har du for å oppnå økt kompensasjon.

Alle som deltar i ordningen får minimum 100 kroner i rabatt på nettleien hver måned. Strømkunder som er flinke til å bruke ordningen kan få større rabatt.

  • – Kompensasjon per time blir beregnet (Spotpris aktuell time – laveste spotpris for døgnet + 30 øre/kWh) * antall kWh
  • – Hvis forbruk og strømpris gjør at dette regnestykket i løpet av en måned gir et beløp høyere enn 100 kroner, får strømkunden denne summen.