Er du en av mange som sliter med å få kontroll på strømregningen? Eller er du usikker på hvordan strømavtale som lønner seg? Marie og Marit Helene deler sine erfaringer og tips om hvordan de tok kontroll og reduserte strømregningen.

– Jeg trodde ikke det hadde noe å si hvilket strømselskap eller strømavtale du hadde, men nå har jeg lært at det har utrolig mye å si. Etter at vi byttet til Vibb har vi fått mye lavere strømregning, pluss at vi har fått mye bedre kontroll på strømforbruket vårt, sier Marie.

Sjekk påslaget på strømavtalen din

– Vi fikk oss en liten åpenbaring når vi forsto at alle strømselskap kjøper inn den samme strømmen til den samme prisen. Når vi forsto at vi måtte se hva de forskjellige strømselskapene tok i påslag og fast månedsbeløp ble det mye enklere å skille mellom en god og en dårlig strømavtale, forklarer Marit Helene. Tenk at vi har gått fra å betale over 6 øre i påslag til kun 0,8 øre, skyter Marie inn fra siden.

– Det har rett og slett blitt en trygghet å ha strømavtalen hos Vibb, da vi vet de ikke tjener penger på strømforbruket vårt. Et stort pluss er at vi enkelt kan følge med i appen og får hjelp til å få lavest mulig strømregning. Det er spesielt deilig i disse tider hvor vi opplever høyere strømpriser enn normalt.

Følg med på strømforbruket

– Før var vi ikke så flinke til å følge med på forbruket vårt. Vi visste heller ikke hvordan vi skulle gjøre det. Vibb har gjort det enkelt for begge to å ha full kontroll i appen. Vi vet hvor mye strømregningen ligger på hittil i måneden og vi unngår å få sjokk når den kommer.

– Det vi syns var skikkelig kult, var at vi så forbruket og strømregningen gå en del ned ved å bare skru ned varmekablene i gangen med kun 1 grad.

Flytt forbruk og spar penger

– Det har blitt enklere å forstå strøm. Nå har vi lært at det er mye å spare på å flytte forbruk til timer med lavere pris. Den funksjonen vi absolutt bruker mest er strømpris timer for time. Nå kan vi følge med på hva strømmen koster og bli mer bevisst på når det lønner seg å bruke strøm.

Unngå strømsmell

Noe av det beste med å ha byttet og fått kjennskap til hvordan strømmarkedet fungerer, er at vi aldri kommer til å få gå på en smell når det kommer en strømselger på døra vår. Nå syns vi det nesten er litt gøy. Vi kan faktisk forstå at avtalen de prøver å selge oss er dårlig og dyr. Når vi forteller om Vibb har de ingen mulighet til å matche det, forteller Marie og Marit Helene.

Gjør som Marit Helene og Marie. Bytt til Vibb i dag og ta kontroll over egen strømregning.