HVA (pizza, frisør)     HVOR (adresse, område)    
 

André's profil

-
Litt om meg selv:
Ex-filmstudent som nå skriver


85 anmeldelser
4 Vibb-venner


Stemmer fra andre brukere:
226 Nyttig 111 Morsom 

Bruker siden:
Desember 2007

André's favoritter
Ingen lagt inn enda
 
André's anmeldelser:
Kategori:   Sortering:

5Trondheim Torg kjøpesenter(11)

28.09.2008
Midtbyens ubestridte hovedkjøpesenter er Trondheim Torg, eller bare 'Torget'. Sentralt som det ligger midt på Torget, med bl.a. Olav Trygvassonsstatuen utenfor, er det et pulserende senter med alt hva nettopp et slikt sted bør ha av butikker og tilbud. Når det gjelder butikkutvalget er det blitt veldig mange steder å velge mellom, skjønt en klar overvekt er det av klesbutikker, som det jo ofte er på sentre. Men for oss herrer er det også mange butikker å velge mellom, noe som derimot IKKE er like vanlig på et kjøpesenter. Her er det butikker for gammel og ung, kjente kjedebutikker, samt mindre kjente men mer spesialforetninger. Et rikt utvalg kan skape uttallige muligheter, noe som gjør at man kan unnagjøre alle sine ærend på et og samme sted, det er bra! Sammen med spisemuligheter og alternative butikker er det et senter slik et kjøpesenter virkelig bør være.

Men stedets beliggenhet og gjennomtrekksprofil skaper også rom for mindre sjarmerende trekk som for eksempel mange rare mennesker som samles særlig rundt inngangspartiene, men en god del vektere på bygget trekker opp dette.


Var denne anmeldelsen...? (1) (0)

4Ikea fast food(5)

28.09.2008
Som om ikke sjappa hadde melket deg nok for penger, tid og krefter mens du glodde på møbler og plukket febrilsk fra billigkorgene inne i hovedbutikken, ja så skal du jammen meg også fristes mens du står i de ofte milelange køene for å betale. Den lille men akk så fristende butikken på vei ut ifra IKEA kan minne sterkt om taxfree-butikker på båter og flyplasser, kanskje noe som er gjort med vilje?! Den er i hver fall svært tiltalende der den frister med sjokolade, kaker, og de kjente IKEA kjøttbollene man jo liker så godt. Mye av dette kommer i store pakninger, ofte til svært lave og gode priser. En god del av varene er kjente og kjære merker og typer som folk flest liker, men en del er også av eget IKEA merke, som en slags egen versjon av lavprismerker som bl.a. euroshopper.

En del av butikken kan også tilby pølser, is og brus til en latterlig liten penge. Pølser til 10 kr er midt i blinken for stressa foreldre som har skrikete unger på slep. At disse pølsene består av litt kjøtt og 90% vann synes i hvert fall ikke å påvirke barna noe særlig. For oss voksne derimot er vel heller selve IKEA kafféen i 2 etasje å foretrekke?!


Var denne anmeldelsen...? (2) (1)

5Kitch'n - Solsiden(3)

28.09.2008
KITCH'N er en kjøkken og interiørbutikk I nokså same gate som Glassmagasinet, Til Bords, og IKEA, skjønt Kitch'n skiller seg dog ut på sin egen lille måte. For det første er avdelingene små og kompakte, ikke så store og med like stor varebredde som de nevnte andre kjedene. Men kanskje nettopp dette gjør den til den lille interessante butikken den er. Med et begrenset vareutvalg, som for det aller meste dekker kjøkkenvarer, er det derfor mer og viktigere rom for å skille seg ut med en egen stil. Dette gjør Kitch'n i stor grad. Da en liksom trodde en hadde sett alt av design og utforminger på kaffemaskiner og bestikk, ja så har man ikke gjort det før man har vært her!

Her kjøres det bl.a. i retrostil, noe som gjør seg meget godt særlig på større og forseggjorte kjøkkenapparater, men mye går naturlig nok i den kjente og kjære sorte fargen og i mer tidløs design. Som gavebutikk og en litt mer alternativ butikk til de større og "kjedeligere" kjedene så er derfor Kitch'n en stor favoritt. Det er da heller ikke så dumt at varene gjerne koster litt i denne butikken, du får kvalitet og stil for pengene!


Var denne anmeldelsen...? (4) (0)

6Nidaros domkirke(7)

28.09.2008
Hva skal man si om Trondheims aller største symbol og kjennemerke?! Alle vet om Nidarosdomen, dens enorme størrelse og flotte utseende! Som en av Nord-Europas største gotiske katedraler er den et voldsomt og fantastisk flott syn der den ligger, både i høstlys, vinterlige farger, eller badet i sollys. Den er uansett senter for stor fascinasjon blant unge som eldre, nordmenn som utenlandske turister.

Blant den fantastiske arkitekturen på utsiden kan man se alle de merkelige, skumle og detaljrike statuene og figurene, og ikke minst kongeveggen på den ene kortsiden av domen. Det store rosevinduet vitner videre om flotte kunstverk også inni, noe det selvfølgelig også er. Som besøkende kan man også ta turen opp i det aller høyeste tårnet, hvor det er en kjempeflott utsikt over byen.

Det flotte med Nidarosdomen er at den fascineres og tar oppmerksomhet fra nærmest alle typer mennesker. Dette er sannsynligvis blant annet fordi den nettopp også har blitt bygget av oss mennesker, og slik blir et av våre største byggverk med alt det interessante av historie og kunst dette bærer med seg. Et totalt 'must' for alle som besøker byen, enten det er for bare noen timer eller flere dager!


Var denne anmeldelsen...? (3) (2)

5Scandic Solsiden(3)

28.09.2008
Trondheim har mange hoteller, og de siste årene har det bare dukket opp flere og flere. Blant de nyeste av de store hotellene er Scandic holtel på Solsiden. Dette store og grønne hotellet ligger som smørøyet i grøten med denne beliggenheten. Dets sentrale sted, med Solsiden kjøpesenter og med alle de nye og moderne leilighetene i området ligger det i en stadig voksende bydel. Hotellet fungerer slik sikkert like godt som et hotell for alt i fra turister og vanlige folk, til et konferansesenter og sted for møter og foredrag.

Det kanskje mest interessante med Scandic er den fascinerende arkitekturen og byggets avdelinger. Fra den lille men lekre lobbyen og resepsjonen, via spisesalen som ligger i åpent landskap oppe i andre etasje, til selve rommene og andre kunstneriske utsmykninger i og på bygget, er alt både spennende og skiller det ut som hotell. Alt dette skaper videre også en følelse av å være på et mer eksklusivt og spennende sted enn "bare" et vanlig kjedelig hotell. Det speiler slik at det ligger i en storby og som tar gjester litt mer høytidelig enn bare noen som trenger overnatting liksom.


Var denne anmeldelsen...? (1) (1)

6Kristiansten festning(3)

21.09.2008
Blant Trondheims aller største og kjente landemerker ser man Kristiansten Festing skue utover byen over Bakklandet. Den store/lille murbygningen er riktig så sjarmerende der den ligger og bader seg i sol og står fjellstøt i vær og vind. Som turistattraksjon er den selvsagt velkjent, men den meget gode utsikten derfra trekker til seg langt flere enn bare turister. Med skog og turstier rundt seg er Festningen et naturlig sted å ferdes både rundt og oppå. Enten det er snakk om en høsttur eller å ligge og sole seg en varm sommerdag så er stedet ofte et velfylt sted. En liten og koselig kafé midt oppå er kanskje mest for turistene, men likevel et sted man kan gå med barna og familien. Inni selve festningen kan man gå en liten runde i bygget og lese historier rundt festningens være og virke opp i gjennom historien.

Enhver norsk storby med respekt for seg selv har et slikt sted, om enn ikke en festning, så i hvert fall et slikt utsiktspunkt over byen. Dette er et sted man ikke må unngå for enhver pris om man er i Trondheim, om enn bare for noen timer. Ta turen opp til Kristiansten Festning og dere får se byen bedre enn noen steder!

Spesielt bra: Utsikten!

Var denne anmeldelsen...? (4) (2)

4Peppes Pizza - Trondheim(4)

21.09.2008
Peppes har flere avdelinger i byen, men den kanskje mest sjarmerende og skjulte ligger i et av de gamle trehusene ved Nidelva i Kjøpmannsgata. I disse knirkende og vindskjeve husene skapes en sjarmerende og gammeldags atmosfære hvor den kjente innredningen av husartikler og hjelpemidler kommer godt til rette. Litt VEL gammeldags og nittitalls i dag kanskje, men likevel gjennomført.

Peppes pizzautvalg har i likhet med bl.a. Dolly og Egon utvidet seg de siste årene, noe som jo bare er positivt. Om det er store forskjeller på maten fra disse tre sentrale pizzasjappene er ikke undertegnede den beste til å svare på da han ikke har som vane å vanke her til stadighet. Men, at det smaker godt og helt greit er sikkert. Riktig så trivelig sted å gå med venner eller arbeidskolleger!

Denne Peppesavdelingen har på sommerstid en uteavdeling hvor man kan sitte og spise rett ved elva, noe man i utgangspunktet skulle tro var riktig så koselig. Det hadde det nok vært også, hadde det ikke bare vært for at noe så ufyselig som en haug med måker kommer og flakser over maten og bordene!! Kan det tenkes noe mindre appetittelig enn måkefjær og i verste fall måkedritt over et spisested?!? Men dette er vel ikke noe man kan gjør så mye med, med mindre Peppesbetjeningen utstyrer seg med luftgevær?!


Var denne anmeldelsen...? (2) (1)

47-Eleven (kjeden)(2)

21.09.2008
7 Eleven kjeden er et verdenskjent merke og etablert kjede man støter på nærmest uansett hvilket land man er i. Man kan si hva man vil om slike gigantiske kjeder og deres etablering i alt fra storbyer til mindre utkantsstrøk og til og med på Bakklandet! Sistnevntes plassering skapte jo for noen år siden ramaskrik over at denne neonsjappa skulle dumpe ned i gamle og erverdige Bakklandet, huff, for en skandale?! I dag har sikkert skrikene stilnet og sinnet lagt seg, skulle man tro, og 7 Eleven er i dag etablert flere steder i byen. Sånn er det bare.

Som butikk/storkiosk tilbyr den et ørlite utvalg av frossenpizza, tørrvarer og kjappe matvarer man kan lage selv. Men det er på bakevarer og ferskvarer av sorten pizza, pasta, calzone, muffins og donuts det satses mest på. Dette er kjapp og rask mat man spiser i farten og som ikke trengs varmes opp noe særlig. Sunn mat eller ikke, det er vel heller ikke poenget her.

Likhetene med Narvesen og Easy 24 er kraftig slående, og man kan jo spørre seg om det er nødvendig. Forskjellen mellom 7 Eleven og Narvesen ligger vel mest i at Narvesen stenger tidlig på kvelden og ikke har særlig med matutvalg. Der Narvesen satser på blader, satser 7 Eleven på maten.

Spesielt bra: Kjapp og grei mat, sentralt.
Spesielt dårlig: utvalg og pris.

Var denne anmeldelsen...? (4) (2)

4Nardocenteret(4)

21.09.2008
Dette lille senteret er ikke blant de mest velfylte og større av byens sentre, men som et sentralt samlingspunkt for Nardos befolkning fungerer det da greit nok.

Av butikker er ICA stormarked den mest sentrale og viktige. Dens gode utvalg og ferskvareavdeling er et kjempebra tilbud som absolutt trekker senteret opp. Videre ha man en Narvesenkiosk, en frisørsalong, apotek, solstudio, blomsterbutikk, konditori og et postkontor. Alle viktige og sentrale steder som man derfor slipper og reise helt inn til byen for å gjøre. Særlig for eldre er dette noe som absolutt blir satt pris på. Det blir liksom som et eget lite samfunn der oppe, hvor kjente og naboer kan treffes på nærbutikken og slå av en prat. Skjønt dette er kanskje ikke noe alle setter pris på, og den trøtte "kaféen" ved bakeriet har vel sett bedre tider?! Hva med oss yngre? Hva med en litt bedre og mer moderne kafé? Bare et forslag...

Oppsummert kan man si at Nardocenteret er greit nok da det dekker de dagligdagse behovene og litt mer. Senteret er sentralt og helt nødvendig samlingspunkt for beboere i området, noe som gjør det uunnværlig! Men når det er sagt så skader det aldri å gjøre litt forandringer og utbedringer på et godt etablert sted.


Var denne anmeldelsen...? (4) (1)

4Big Bite Subs- Mercursenteret(5)

21.09.2008
Midt i førsteetasjen på Mercursenteret går man rett på Big Bite ved en av inngangene. Dens plassering er sådan midt i blinken, både fordi senteret er ungdommelig og slik treffer målgruppen godt, men også fordi de tilbyr mat i "farten".

Og nettopp dette er dets styrke, at maten lages der og da, mens du selv i stor grad kan bestemme hva du vil ha på det knasende sprøe og gode brødet. Av ingredienser kan man velge blant ferdige sammensatte menyer og påleggsvalg, og deretter ta bort og eventuelt legge til noe annet. Av drikke er det dog litt mindre å velge blant, da det for det meste kun går i brus og juice. Hva om Big Bite kunne ha satset litt bredere på drikke og eventuelt sunnere tilbehør? Som sine "medsøstre" i Mc Donalds og Burger King kunne de også fått noe positivt ut av å gå litt nyere og bredere veier?

Men dette til tross, Big Bite er kjapt, greit og enkelt, ikke noe mer. Du vet og ser hva du får, og for mange er nettopp det litt vesentlig. Ikke minst er dette mat som du skal ha kjapt med deg ut (vanligvis), og slik sett funker det ypperlig.

Spesielt bra: Kjapt, enkelt og greit!

Var denne anmeldelsen...? (1) (0)
 

André's venner

HERREMOTE I OSLO
   Herremagasinet
Norges største på herreklær i store størrelser ligger i Storgata

   Insomnia
Hippe herrklær som de fleste kan gå i finner du på Grünerløkka

   Menswear
En av de beste butikkene i byen for en ny dress finner du i Hegdehaugsveien


Alfabetisk oversikt bedrifter: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt kategorier: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt tags/nøkkelord: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Informasjon for bedriftseiere | Om Vibb | Spørsmål og Svar | Kontakt Vibb.no | Karriere
Copyright © 2009 Metamedia AS
Personvern | Legg til Vibb som favoritt | Sett Vibb som startside
Tips en venn om Vibb | Områder | Alfabetisk liste