HVA (pizza, frisør)     HVOR (adresse, område)    
 

Gard K's profil

-
Litt om meg selv:
Bor i Stavanger. Liker å reise


4 anmeldelser
0 Vibb-venner


Stemmer fra andre brukere:
16 Nyttig 2 Morsom 

Bruker siden:
Desember 2007

Gard K's favoritter
Ingen lagt inn enda
 
Gard K's anmeldelser:
Kategori:   Sortering:

3Simones(1)

27.12.2007
Vi stakk innom Simones i april 2007 før vi skulle på kino på en fredags kveld. Vi har vært på denne lille restauranten en gang før og da ble vi ikke mektig imponert over maten men vi tenkte vi måtte gi den en ny sjanse. Restauranten ligger i Klubbgaten ikke langt fra Arkaden og kaffebaren Steam og det er kun ca 20 sitteplasser i restauranten. Det er en stor glassdør som leder inn i restauranten og når en går gjennom den så er man midt inne i lokalet. Dette er et problem på vintertid ettersom det kommer en kald trekk i hele lokalet hver gang noen går inn eller ut. For å rette litt på dette har de satt opp varmeovner men det var fremdeles ubehagelig med trekken og ikke så veldig koselig.

Vi kom rett etter en gruppe på 8 hadde kommet inn og vår kelner informerte oss om at det kunne ta litt tid å få maten ettersom det kun var en kokk i sving og han tok bestillingene etter tur. Selve kjøkkenet er skilt fra restauranten med en lav vegg så det var iallefall mulig å følge med på utviklingen. På grunn av denne gruppen var det flere personer som valgte å forlate plassen for å finne et annet sted å spise ettersom det ville ta for lang tid å få maten. Men vi ble sittende å se på det store 42" TV som hang på veggen og viste et merkelig Italiensk TV show. Plassen er ganske uformell med mursteinsvegger....og vi hadde 3 forskjellige stoler ved vårt bord så det ser ikke ut som det er fokus på intriøret.

Dette er en liten italiensk restaurant og på et forum var det noen som hevdet at de har byens beste pizza. Vi bestemte oss for å bestille på italiensk vis...altså med en forrett og en hovedrett. Nikki bestilte blåskjell med pesto, min venn Olav gikk for et sandwich og jeg tok en tapas tallerken. Min tapas tallerken var ikke verst den og innehold blant annet oliven, grissini, artisjokk, ost, skinke, chorizo etc. Jeg spurte kelneren om de hadde rødvin på glass men de hadde kun en type...men dersom man vil kjøpe en hel flaske var det mellom 5 og 10 sorter hvis jeg ikke tar feil. Olav sitt smørbrød var altfor stort som en forrett forresten og de burde kutte ned på porsjonene og dermed prisene. Jeg måtte ut med ca 140 kroner for min tapas rett.

Som hovedrett tok Olav spaghetti Carbonara mens Nikki og jeg tok pizza. De har et ganske bra utvalg av pizza på menyen og jeg gikk for en type med skinke, ruccola, parmesan og sopp. Pizzaen var typisk italiensk stil det vil si ganske tynn og ikke så mye topping. Vanligvis er denne typen pizza ganske god men Simones sin var...eh...kjedelig. Olav sa ikke så mye om hans spagetti rett men jeg tenkte ikke så mye på det ettersom han pleier å være rolig. Men da vi gikk fra Simones sa han rett ut "den spagettien var ikke god i det hele tatt"

Konklusjon: Kelneren gjorde en veldig god jobb.han var høflig, informerte oss om at det ville ta tid å få maten og gjorde jobben med et smil. Men det var dessverre ikke nok...det tok tid å få maten, maten var middelmådig og vi satt i en kald trekk hver gang noen gikk inn og ut. Vi betalte ca. 850 kroner for oss tre med mat og drikke. Du kan lese litt mer om plassen på http://www.simones.as/ men det ser ikke ut som de har lagt ut menyen. Min anbefaling...skal du ha god italiensk mat i Stavanger bør du stikke på Allegro.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

Spesielt bra: Service
Spesielt dårlig: Lang tid for å få maten, maten var middelmådig, kald trekk fra døren

Var denne anmeldelsen...? (3) (0)

2Ostehuset (6)

27.12.2007
I føljetongen "Gard tester ut spisesteder i Stavanger" har vi idag kommet til Ostehuset. Ostehuset ligger i Klubbgaten i Stavanger (se kart på siden http://gardkarlsen.com/eating_out_Stavanger.htm ) og det er et lite og uformelt spisested. Jeg tror det er rundt 30-35 sitteplasser i cafeen. Det er også en egen butikk i lokalet der man kan kjøpe ost (selvfølgelig), oljer, brød etc.

Jeg har vært på Ostehuset en god del ganger i løpet av de siste årene og jeg liker at de har en stor meny der de tilbyr både sandwhiches, salater, små varmretter, pizza etc. En kan sjekke ut hele menyen på http://www.ostehuset.no/ og de har til og med markert rettene som er spesielt sunne :-)

I mars 2007 bestilte vi Pasta med kylling og kremet tigersaus og Chili con carne med potetmos. Min pastarett var helt ok men som ved tidligere anledninger så virker maten ofte ikke varm nok når den blir servert...så jeg lurer litt på om maten blir stående for lenge etter at den er tilberedet eller om de slurver med oppvarmingen. Men det var nok av mat i denne retten...masse kylling, pasta og paprika og jeg ble mett

Nikki bestilte chili con carne og dette er en herlig rett som vi lager med jevne mellomrom hjemme. Men på Ostehuset så var denne en stor skuffelse....det må være den kjedeligste chili con carne jeg noen gang har smakt og jeg lurer litt på hvor chili'en var i denne retten Men Nikki brukte pepper for å sette litt krydder på tilværelsen. På toppen av denne retten lå det en bunte med ruccola men da Nikki hadde spist deler av retten oppdaget hun noe som åpenbart ikke var en del av retten...ruccola buketten ble nemlig fremdeles holdt sammen av en gummistrikk og ved nærmere undersøkelse så det ikke ut som om ruccolaen var vasket heller. Vi tilkalte servitøren og et liten øyeblikk virket det ut som hun var fristet til å bare plukke ut gummistrikken. Men Nikki sa at hun gjerne ville ha hele ruccola bunten fjernet og servitøren tok med seg retten til kjøkkenet og gjorde dette.

Så hva blir konklusjonen på dette? Ostehuset er en fin liten plass med en stor meny med god variasjon. Men det virker ut som det har gått litt nedover med driften de siste årene og kanskje går det litt fort i svingene nå om dagen...litt lukne retter og gummistrikker i en av rettene kan tyde på dette. Jeg kommer nok til å gå der igjen men jeg er litt skeptisk etter denne gummistrikk episoden.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

Spesielt bra: Bra utvalg på menyen, prisen, lokasjon
Spesielt dårlig: I dette tilfellet lunken mat, gummistrikk i maten og kjedelig chili con carne

Var denne anmeldelsen...? (1) (0)

5Jans Mat & Vinhus (Stengt)(6)

27.12.2007
Jans mat og vinhus er en slags instutusjon i restaurant miljøet i Stavanger. De har holdt det gående i mange, mange år og de aller fleste i byen vet om plassen. De jeg vokste opp tenkte jeg at jeg aldri kom til å få råd til å spise der og plassen virket helt uoppnåelig. Men etter som årene har godt har de fleste fått bedre råd og prisene er ikke så skremmende.

Vel, over til matopplevelsen. Vi ankom plassen 19.30 og lokalene er koselige selv om man sitter i en slags "kjeller". Vi hadde stearinlys på bordet og det var dempet musikk i bakgrunnen. Vi bestemte oss for å gå for 8 retters menyen til 500 kroner og den medfølgende vinpakken til 635 kroner.

Vi started med Kir royal som apperetiff men det tok ikke lang tid før maten kom på bordet. Vi startet med gåselever (også kjent som foie gras på nynorsk) servert med en slags eplekompott og rødbetesirup. Hvis linken på Jans stemmer hadde vi en veldig søt hvitvin til (Marc Tempé Tokay-Pinot Gris Vendage Tardives '99). Jeg tror ikke jeg har hatt en så søt vin til en forrett før (vanligvis kommer den søte til desserten) men det funket overraskende bra. Vanligvis kan foie gras bli litt...eh...voldsomt men sammen med de litt syrlige eplene og den søte vinen ble det veldig bra.

Vi fortsatte med blomkål og trøffelsuppe. Igjen kan trøffelsmaken ta litt overhånd i forskjellige retter men her hadde de begrenset seg så suppen var god den. Vi var nå over på mer tradisjonel hvitvin med en Rieffel Riesling Brandluft '2004. I beskrivelsen av retten står det forresten at suppen også skulle inneholde "kyllingmousse med parmaskinke...". Jeg kan ikke helt forstå hvor denne kyllingen befant seg :-) Jeg fant en liten bit oppi suppen men det tror jeg var parmaskinken :-)

Vi fortsatte med samme vin og neste rett var stekt kamskjell som var veldig godt. Jeg er ikke helt sikker på hva som ble servert til...hva er egentlig "beurre noisette"? :-)...dere får sjekke på Wikipedia hvis dere lurer.

Vi fortatte med klippfisktempura med klippfiskkrem, paprikacoulisse og safranvinaigrette. Dette høres fancy ut men jeg synes denne retten falt litt gjennom...det smakte bare som frityrstek "et eller annet" med sur søt saus. Det var godt men det smakte ikke som klippfisk...og det kan vel kanskje være positivt. Vinen til var José Michel Carte Blanche

Så var vi over på dagens første hovedrett som var dagens fisk...i vårt tilfelle ble det torsk med purre, spinat og ansjosmajones. Fisken var kjempegod og det var spennende å få servert en rødvin til. Det var en Terreno Chianti Classico '2004 og dette funket veldig bra. Kanskje det var maten (eller vinen jeg hadde smakt før) men denne vinen smakte ikke som en vanlig Chianti...men den var god og passet til maten.

Dagens andre hovedrett var lammecarré med polenta, småløk og tomatisert demi glace. Igjen var det en deilig rett og vinen var OK (Chateau des Sarrins Rouge '2002). Jeg er ingen stor fan av franske viner i utgangspunktet.

På menyen sto det bare "Pina Colada" på neste rett. Vi trodde kanskje vi skulle få en drink men det var en liten dessert der de hadde toppet ananasbiter med en slags krem med kokossmak. Det var kjempegodt og friskt. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ikke helt sikker hva vi fikk å drikke til :-)...for mye vin kanskje :-)

Som siste rett og dessert fikk vi sjokolade nemisis, en slags vannbakkels med vaniljekrem og en bringebær/champagne sorbet. Sjokoladekaken var fantastisk og kjentes ut som den var laget med mørk, mørk, mørk sjokolade...og det var deilig og frisk med bringebær sorbet til.

Alt i alt var det en deilig måltid. Men siden dette skal være en topp restaurant må jeg også nevne ting som ikke var perfekt.
-da vi skulle ha aperetiff virket det ikke helt som de hadde kontrollen på hvem som skulle ha og ikke ha
- jeg spurte om menyen mens vi spiste slik at vi kunne følge med på de forskjellige rettene. Jeg fikk til svar at det skulle jeg selvfølgelig få men den så jeg aldri noe til
-på toalettet baserer de seg på små håndkle...da jeg var på do var det ikke flere igjen
- da de skulle severe hovedretten kom de ut med maten før de hadde ryddet bordet vårt for forrige rett...dermed ble det litt kaos
- musikken var heldigvis dempet...men det var samme CD som sist år da jeg var der. Kanskje på tide å bytte?
- de mest erfarne kelnerene serverte til damene først...men de andre litt uerfarne var ikke så nøye på det
- de var litt gjerrige med vinen...men da jeg sto opp kl 7 dagen derpå var jeg egentlig glad for det ;-)

Dette er jo småplukk og det reduserte ikke matopplevelsen på noen som helst måte.

Min anbefaling er: ta deg råd til å ta deg en aften på Jans sammen med en du er glad i og ta en "full pakke" med mat og vin...det er en opplevelse.
Spesielt bra: Deilig mat, vinpakke, service
Spesielt dårlig: Bare litt småplukk som nevnt i omtalen

Var denne anmeldelsen...? (7) (2)

2Amici(5)

27.12.2007
Min kone Nikki og jeg oppdaget at det er kommet en ny plass som heter Amici i Stavanger. Den ligger i Bakkegaten 7 rett nedenfor Sølvberget. Det er en liten plass og jeg tror bare det var 6-7 bord der med plass til ca 25-30 personer. Vi var innom der i januar 2007 og vi ble satt i "kjelleren" og der var det iskaldt så jeg ble sittende i min fleece. Menyen er ganske begrenset og jeg tror bare at det var ca 10 retter og stor sett alle var i priskategorien 90-100 kroner. Vi ønsket en kyllingfilet og et brett med mixed antipasto til 200 kroner men sistnevnte rett var utsolgt.
Dermed ble det en kyllingfilet og en rett som var potet med diverse tilbehør. Mengden med mat sto i forhold til prisen. Både kyllingfilet og potetkaken kom på en seng av ruccola. Men vi følte alllikevel at beskrivelsen ikke sto helt i stil med det som ble servert. Kyllingfileten skulle være fylt med røykt mozzarella og "wrapped in ham" eller noe i den duren. Det var litt ost inni ja og på toppen lå det et par standard bacon striper. Potetkaken var heller ikke så spennende og den virket ikke helt varm. Konklusjonen vår var at vi klarer å lage bedre og mer smakful mat hjemme.
Som pluss kan jeg nevne at det hadde iallefall 6-7 forskjellige rødviner som man kunne få i glass. Dette er nok en grei plass dersom du bar skal ut å ta deg en lite måltid men ikke forvent altfor mye smak i rettene.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
Spesielt bra: Utvalg av vin på glass, pris
Spesielt dårlig: Kaldt, begrenset meny,lunken mat, mange personer involvert i servering

Var denne anmeldelsen...? (5) (0)
 

Gard K's venner
Ingen lagt inn enda

UT I KVELD ?
   Katedralen Pub & Spiseri
Populær nabolagspub i Parkveien

   Clodion Art Cafe
Tradisjonsrik kunstnercafe på Frogner

   Venner Restaurant & Bar
Hyggelig restaurant og bar på Grønland

   Beck´s
Liten koselig pub på Bekkestua


Alfabetisk oversikt bedrifter: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt kategorier: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt tags/nøkkelord: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Informasjon for bedriftseiere | Om Vibb | Spørsmål og Svar | Kontakt Vibb.no | Karriere
Copyright © 2009 Metamedia AS
Personvern | Legg til Vibb som favoritt | Sett Vibb som startside
Tips en venn om Vibb | Områder | Alfabetisk liste