HVA (pizza, frisør)     HVOR (adresse, område)    
 

Munch-museet

Skriv din anmeldelse av Munch-museet!
(4.0) (basert på 4 anmeldelser)
Kategori: Kultur (Museum), Fritid og hobby
Adresse: Tøyengata 53,0578 Oslo
Område: Gamle Oslo (Tøyen)
Telefon: 23 24 14 00
  Munch-museet
Legg inn dine egne bilder
Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby
4 anmeldelser av Munch-museet:
Sorter etter: Relevans | Karakter | Dato

Andreosa

Andreosa

412 anmeldelser
32 Vibb-venner
01.02.2008
Ironisk nok har Munch-museet blitt paranoid, en sinnstilstand som lett kan spores tilbake til kunstneren de stiller ut. For i kjølvannet av noen uheldige ransepisoder må absolutt alle - både de med og de uten rullator - sikkerhetssjekkes som om de er Achmed - Osamas onde, kleptomane og svært kunstinteresserte fetter.

Men det kan umulig være sååå vanskelig å rane Munch-museet. For hvem er egentlig sikkerhetsvaktene? Vi snakker ikke rett ut fra Securitas-akadamiet, for å si det sånn. Hvis du må løpe fra noen er det ikke akkurat Geir Moen årgang 1996, men mer Henki Kolstad årgang 2008.

Etterlyser ellers en mer munchsk stemning på Munch-Museet (med unntak av den lettere paranoide sikkerhetssjekken). Det blir som et døllt venteværelse med fet kunst på sterile, hvite vegger. Maleriene er flotte, kule, interessante, tidløse og alt det der, men bortsett fra dét: hvor er stemningen som bringer frem Edvard Munch? Her har de noe å lære av Kafka-Museet i Praha, hvor interiør, bakgrunnsmusikk, installasjoner - ALT! - er gjennomført til beinet for å få frem en stemning som virkelig oser av personen Franz Kafka. Det nærmeste man kommer på Munch-Museet er kinosalen i kjelleren, hvor de viser relevante filmer. Men dette er ikke nok. For hvem var egentlig mannen bak kunsten? Jeg savner større konseptuelt fokus på Edvard Munch som person - en nyttig inngangsportal for å forstå kunsten hans.

Ellers pluss for hjelpsomme, hyggelige og kunnskapsrike museumsvakter, superb suvenirshop og trivelig kafé med helt okey priser. Tydelig hvor fokuset ligger her...

Munch-Museet stiller ut alle bildene til Norges pionérekspresjonist. Likevel bekreftes myten om at museum er best i utlandet.


Spesielt bra: Kule bilder, hyggelige vakter, trivelig kafé og suvenirshop
Spesielt dårlig: Kjedelig museum, lite fokus på Munch som person

Var denne anmeldelsen...? (3) (3)

Skriv din anmeldelse av Munch-museet!

Eirik M

Eirik M

324 anmeldelser
4 Vibb-venner
29.03.2008
Ah... Munch-museet. Det eneste museet i Norge som har selvbetjening. Det virker i hvert fall som om mange tror det. Hvor mange ganger er det skrik har blitt stjålet nå?

Det er kanskje på tide at de rigger opp hele lokalet - Louvre style. Med laserstråler og bevegelsessensorer og store morske vakter som er klare til å klubbe ned en enhver asiatisk turist som er i ferd med å bli for entusiastisk.

Men da ville det jo ikke vært et skikkelig kommunalt norsk museum.


Var denne anmeldelsen...? (0) (4)

Skriv din anmeldelse av Munch-museet!

Petronelle

Petronelle

103 anmeldelser
3 Vibb-venner
13.07.2007
Etterpåklokskapen lenge leve. Før var det levelig på Munch-museet, både for vanlige publikummere og for ranere (dessverre). Etter at de kriminelle tok for seg blant verkene har sikkerhetstiltakene økt til å ligne det man må gjennom på verdens flyplasser: Gjennomlysning av vesker, eviglange køer og mistenksomme vakter overalt. Når man endelig har kommet seg gjennom og inn til kunsten blir man blendet, -av verkenes skjønnhet selvfølgelig, men også av glassplatene som skaper gjennskinn på noen av maleriene, og dermed reduserer kunstopplevelsen til det man erfarer når man forsøker å få øye på Mona Lisa i Louvre: Et glimt av noe kunstaktig bak en vegg av glass som reflekterer brillene til nysgjerrige tursister. Da det er sagt så representerer Munchs verker fortsatt noe av det ypperste man kan få med seg av norsk billedkunst. Så når vaktene mistenker deg for å ha en bombe i vesken, bit tennene sammen. Når du endelig er innenfor fortets murer og kan nyte kunsterfaringene, så er det er verdt det.
Spesielt bra: Billedkunst i verdensklasse
Spesielt dårlig: Overdrevne sikkerhetstiltak

Var denne anmeldelsen...? (2) (0)

Skriv din anmeldelse av Munch-museet!

JK

JK

14 anmeldelser
0 Vibb-venner
08.07.2008
Jeg elsker at dette museet ligger på Tøyen! Jeg elsker det når jeg får besøk av gjester; skal vi ikke bare stikke bort å se på Skrik og Madonna? Det ligger 2 minutter å gå herfra! De fleste liker museet, jeg har vært der noen ganger og sett det som er å se, men kaffeen kan jeg gå på igjen! Hva liker jeg med kaffeen?
* Sitte ute og bare se på folkene!
* Drikke perfekt iskaffe (byens beste?)
* Lese avisen, høre japansk (tror det er japansk), fugler, biler og hunder og barn på samme tid!

Ok, det er litt overpriset! Ok, servicen og kunnskapsnivået er elendig! Men dette er Norge! Dette er Tøyen på sitt beste! IKKE flytt Much-Museet fra Tøyen! TAKK!
Spesielt bra: Kaffeen!
Spesielt dårlig: At de vurderer å flytte museet fra Tøyen!!

Var denne anmeldelsen...? (1) (1)

Skriv din anmeldelse av Munch-museet!
   
Vibb.no er forbrukernes egen nettguide, med gode og dårlige vibber om restauranter, butikker, håndverkere, fysioterapauter, og mye, mye mer.

Registrer deg nå! Det er raskt, enkelt og gratis.

Munch-museet finnes i følgende lister:
"Finkultur for flottenfeiere", av Andreosa


Kartvisning for Munch-museet:
Se stort kart

Sorter etter: 5 nærmeste | Restauranter | Klær og sko | Skjønnhet | Interiør | Overnatting | Bar/pub, klubber

2.

-(1.7)Coop Mega - Tøyen

3.

-(1.0)Baker Karl P. Nordby - Hagegata

4.

-(5.3)Synsam - Tøyen

5.

-(1.0)Baker Karl P. Nordby - Økernveien

6.

-(4.0)Alliance Apotek - TryggSiste 5 anmeldelser samme kategori
Anders

Norli - UniversitetsgatenNorli - Universitetsgaten

Handlet hos Norli Universitetsgaten i oktober 2014, nærmere bestemt i rekvisitaavdelinga. Selv om det bare var to-tre kunder i butikken klarte betjeninga å lage mye stress bak disken, bl.a. ble ekspeditøren min avbrutt midt i scanninga fordi en annen ansatt kom og viftet med en telefon han måtte ...

Les mer »


Anders

Tanum - BogstadveienTanum - Bogstadveien

Handlet hos Tanum Bogstadveien i oktober 2014. Hyggelig betjening. Rent og ryddig lokale. Sortimentet er greit nok, men passer best for lesere av populærlitteratur. For lite kontorrekvisita, og manglet to konkrete, helt normale varer jeg etterspurte. Derimot mye spennende når det gjelder gavearti...

Les mer »


Hege A

Arcimboldo - Kunstnernes HusArcimboldo - Kunstnernes Hus

Usedvanlig god mat til en god pris! Men, elendig service. Det er veldig trist, når maten er så bra. 20 min er drøyt å vente på å få bestille mat, spesielt etter å ha spurt to ganger. Upersonlig og lite hyggelig betjening. Det var den yngste mannlige kelneren som reddet denne restauranten fra å ik...

Les mer »


182182

NasjonalbiblioteketNasjonalbiblioteket

Lite brukervennlig. Fint for akademikere, og andre som trenger historisk materiell. Men ubehagelig for normale brukere som bare vil inn og studere, eller finne seg en god bok.
Og det at du må legge fra deg PC-veske og lignende er mistroisk. Hva gjør du når du holder en PC og skal på do? Setter...

Les mer »


Eystein G

SkirurgeneSkirurgene

Var innom disse fantastiske menneskene hos Skirurgene for et par år siden, for å blokke ut alpinstøvlene mine, da jeg sleit med at støvlene pressa feil steder. Servicen når man kommer inn ?
Upåklagelig. Servicen generelt ? Upåklagelig.
De var kjempehyggelige og hjelpsomme hele gjengen. De ...

Les mer »


DAMEMOTE I OSLO
   Filippa K - Skovvn.
Svensk toppmote med rene farver og snitt

   Enzo Poli - Bogstadveien
Vidunderlige italienske designersko

   Romeo & Julie
Her finner du lekre brudekjoler og selskapskjoler i Asker

   Jacqueline - Frogner
Selskapskjoler og festantrekk for kvinner over 25 i Bygdøy allé


Alfabetisk oversikt bedrifter: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt kategorier: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt tags/nøkkelord: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Informasjon for bedriftseiere | Om Vibb | Spørsmål og Svar | Kontakt Vibb.no | Karriere
Copyright © 2009 Metamedia AS
Personvern | Legg til Vibb som favoritt | Sett Vibb som startside
Tips en venn om Vibb | Områder | Alfabetisk liste