HVA (pizza, frisør)     HVOR (adresse, område)    
 

Palace Grill

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!
(5.6) (basert på 13 anmeldelser)
Kategori: Restauranter (Kontinental), Mat, drikke og events
Stikkord: Gourmet, Kontinentalt
Adresse: Solligata 2,0254 Oslo
Område: Frogner (Skillebekk)
Telefon: 23 13 11 40
Kontakt: Hjemmeside
Palace Grill
Palace Grill
Palace Grill
Palace Grill
Legg inn dine egne bilder
Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby
13 anmeldelser av Palace Grill:
Sorter etter: Relevans | Karakter | Dato

Kristin

Kristin

36 anmeldelser
0 Vibb-venner
07.10.2011
RÅTT! Rett og slett heaven on earth! Tony er et kupp - han er den triveligste og mest profesjonelle servitøren jeg har vært borti.
BRA mat, BRA vin og helt unik atmosfære!
Spesielt bra: Alt
Spesielt dårlig: Pris, men man får det man betaler for og mer til.

Var denne anmeldelsen...? (1) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Anna V

Anna V

30 anmeldelser
2 Vibb-venner
27.10.2010
Råraffe, raffinerte rockedelikatesser


Å få bord på den bittelille, vulgærfine gourmetrestauranten Palace Grill er ingen selvfølge. Det går nemlig ikke an å bestille; en må gå dit, og håpe på det beste.
- Har du et ledig bord til to?
- Ja, dersom dere er klar for fire timer og tolv retter, spytter hovmesteren tilbake, og tar oss i mistroisk betraktning. Han er vant til at folk kommer uten å vite hva de kommer til.
- Kjempeklare! roper vi jublende.
- Jaha, da er det bare å ta plass, smiler hovmesteren.
Det blir et stort, fornøyd glis fra ende til annen. Hovmesteren Tony er en klassisk møring som bikker mellom forfinete betraktninger om druetyper og dalsider, og vulgære hentydninger til både elskelige, italienske pappaer og hva som egentlig er det beste en kan putte i munnen uten å kle av seg. Vi fryder oss over begge ender av skalaen hans.

Friskt landbrød fra Åpent bakeri og to typer smør (Kvitseid og en sherryvariant hvor smøret på mystisk vis skal ha blitt brunet for så å bli satt sammen til smør igjen), samt fantastisk sevjeaktig olivenolje med grovt salt i kommer raskt på bordet.
Kvelden starter med et enkel og genialt brak: to friske Bretagne-østers til hver. Helt naturelt, bare med en sherry- og charlottløksky samt et drypp av lime til. Skjellene, som smaker konsentrert og perfekt av hav, får følge av en champagne Henriot (tror jeg) som med østersene opphøyes i en høyere forening. Er det mulig å smake så GODT!?

Neste rett er en kald foie gras-skive med et lokk av rødbetgelé, et dryss av pistasjenøtter. Sidegarnityret er en strek charlottløkkompott og en strek kirsebær som har ligget på sprit et halvt år, for så å bli kjørt i blenderen. Et strøk sherrykaramell er malt på tvers av tallerkenen. Til den får vi en halvtørr tysker, som til gåseleveren blir litt vel saftaktig. Den skal senere vise seg å eksplodere i samklang med neste tallerken; en tunfiskcarpacchio kanskje litt inspirert av salat Niçoise - i alle fall har den kapers på kastanjekrem, yndige, små skiver av reddik, kjørvel og vaktelegg, samt det beste av alt garnityret: en slags majo på brunet smør i en pen sirkel inntil tunfisktykket. Her kom tyskeren i glasset virkelig til sin rett. En genial vinstrek er at hver vin er ment å skulle fungere til både en rett og den påfølgende. Dvs at vi hele tiden har to glass vin foran oss, og på denne måten kan vi kombinere oss til dobbelt så mange smaksopplevelser.

Vinen som hørte til den delikate tunfisken var en galisisk, ung vin kun basert på druen albariño. Albariñovinen er som sesongvare å regne, og denne spesielle vinen er det bare fire kasser igjen av i Norge. Med andre ord ikke noe en får på polet. Selv om polet har denne druen inne. Jeg er utrolig fornøyd med at jeg satt og nippet til denne vinen i begynnelsen, for den var bare helt ufattelig god. Heldigvis holdt Tony et langt foredrag om den. Vi følte oss etter hvert svært heldige med plasseringa, midt på gulvet, for det betydde at Tony måtte sneie forbi oss hver eneste gang han var ute på det lille gulvet i restauranten med 23 stoler. Mannen er et oppkomme av gode vendinger og snedige syn på livet, men han holder ikke tilbake når det gjelder andre heller: guttene på kjøkkenet er nesten bedre desto yngre de er, sier han. Den ene av ungguttene som står ved grytene i kveld er yngstemann på kokkelandslaget. Den andre, Marc, er en brite som har jobbet på de fleste av Oslos beste restauranter. - Nå er han her, konstaterer Tony.

Det ser ut til at kokkene styrer musikken. Den er en helt riktig blanding av Johnny Cash, old school hiphop, sinnarock og Madrugada. Lydnivået er akkurat slik at en kan snakke høyt med hverandre uten at noen av de andre i det relativt lille rommet hører hva du sier. Restauranten er et fiint gammelt Frognerlokale med stukkatur og høyt under taker. Stilen er maksimalistisk rommets størrelse tatt i betraktning, og på veggene henger alt fra gummikyllinger og kjøttkverner til flasker med kattepiss og rødsprit. I vinduene står glass med lyspærer og gummimenn på sprit. J kan titte like inn på det knøttlille kjøkkenet, og når en ser det, skjønner en at Palace Grill bare har én bordsetting per kveld. - Dere er griseheldige som fikk plass når dere kom nærmere åtte, sier Tony. - Det er galskap å tro at en skal få bord etter seks.

Palace grill tilbyr et kompromissløst konsept: mange timer, mange retter. Take it or leave it. Det er ikke mulig å bestille bord her, og det er ikke mulig å ha med skrikerunger. Vi elsker det.


Spesielt bra: Utsøkt perfeksjon, hjertelig service, Stemning,
Spesielt dårlig: Absolutt ingenting. Det er dyrt, men det smaker.

Var denne anmeldelsen...? (2) (2)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Liv

Liv

53 anmeldelser
0 Vibb-venner
27.10.2009
Maten her er virkelig helt fantastisk. Spiste 10-retter her i høst, og av de ti var de første syv sjømat. Vi fikk østers, vaktelegg, tunfisk, kveite, ørret, torsk etc. Torsken ble servert sammen med bacon i en soppbuljong, og selv om jeg vanligvis ikke er så begeistra for hverken bacon eller torsk, så elsket jeg det.
...men etter fiskerettene gikk det litt nedover. Dagens kjøttrett var ibericogris, svinekjøtt som hverken så eller smakte særlig delikat. Ostene var bra men desserten, som var en slags appelsinterte, var også litt skuffende.
Ellers var servicen litt rølpete (servitør som ikke tar et nei for et nei når det gjelder påfyll av vin. Vi sier "nei takk", hun repliserer med "Ikke vær så feige" og heller rødvin på fingrene våre, som vi har lagt beskyttende over vinglassene)og musikken ikke helt min smak.
Men for all del; har aldri spist bedre sjømat.
Spesielt bra: Fantastisk sjømat
Spesielt dårlig: rølpete servive og Dire Straits

Var denne anmeldelsen...? (3) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Preben S

Preben S

236 anmeldelser
150 Vibb-venner
16.05.2007
Palace Grill er en fantastisk restaurant som hele Oslo må få vite om (ikke at de trenger flere gjester, men). Denne lille restauranten med plass til kanskje 25-30 mennesker finner du ved Solli plass, i parallellgaten til Henrik Ibsens gate (tidl Drammensvn).

Hvis du har lyst til å dra på PG, er det bare å belage deg på å dra hjemmefra tidlig, for her tar de ikke bordbestilling. Jeg tror torsdager er de verste dagene (pga businessmiddager), men har hørt om folk som har hatt problemer med å få bord selv om de var der kl halv seks. Kom tidlig! Dersom du er så heldig å få bord, får du mest sannsynlig beskjed om å vente i baren ved siden av, en brun og innrøket bule med dart og greier.

Når du etterhvert kommer inn i selve restauranten treffer du dagens eneste servitør. Sjansen er overveldende for at du møter en kul fyr fra Molde, eller en hyggelig, blond dame. Jeg tror bare det er de to som bytter på å servere, faktisk. Jeg har vært på PG et par ganger, heldige meg, og blitt servert av begge to.

Begge er litt røffe i stilen; den kvinnelige satte seg på fanget mitt og smakte på vinen min, mens den mannlige kjeftet meg ut da jeg fortalte at jeg var allergisk mot fisk. "Du kommer da faen ikke til Palace hvis du ikke kan spise fisk!! Slikt får man tåle, det skal mye til å oppfatte det på verste måte. Jeg har hørt at stedet var mer rock´n roll før; da fikk man utlevert plasthansker i stedet for bestikk, mens maten kom i bekken...

Men når dette er sagt, skal det sies at det beste ved Palace Grill - og det er mye bra her - er servicen. Begge servitørene har en utrolig bra humor, som de på en bra måte tilpasser gjestene. Dessuten har de utrolig bra peilig på vin og mat, og de er veldig flinke til å anbefale viner som er spennende, ekstremt gode og ikke altfor dyre.

Maten er fantastisk. Absolutt glimrende. Dagens meny er skrevet opp på en tavle på veggen og består av 7-8 retter. Man trenger selvfølgelig ikke gå for hele pakka, selv om det er å anbefale. Men jeg tror heller ikke det er ekstremt populært om du ber om bare én rett, når du først har fått bord.

Alt i alt er dette et av Oslos desidert beste spisesteder. Men selv om man ikke trenger å pynte seg i beste galla-antrekk, er dette et sted for de spesielle begivenheter. Men for et sted! Skal du bare gå på en skikkelig fin restaurant i Oslo, så gå på Palace Grill.

En klarere toppkarakter skal du lete lenge etter.


Var denne anmeldelsen...? (9) (3)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Em

Em

12 anmeldelser
0 Vibb-venner
13.05.2011
Nå var det en tid tilbake som jeg besøkte Palace Grill, men jeg husker det som vorde det i går. Tenker tilbake på en helt fantastisk aften med smaksopplevelse etter smaksopplevelse! Kunnig kelner og generelt fantastisk høy standard. Kommer svært gjerne tilbake hit!
Spesielt bra: Maten, servicen
Spesielt dårlig: Toalettene

Var denne anmeldelsen...? (1) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Hans Erik

Hans Erik

181 anmeldelser
32 Vibb-venner
22.02.2007
Blant Oslos absolutt topprestauranter for meg. På min topp 2-liste, faktisk. For det første er maten helt fantastisk - hver gang og så og si hver eneste rett er en stor opplevelse! I tillegg er stemningen der helt unik. Du finner ingen annen gourmet-restaurant med så laidback stemning, tror jeg - og om du gjør det så må du gi meg et tips. For dette er bare så sykt bra. Kelnerene/vertene her slår alt annet. Knalldyktige og hyggelige folk som virkelig kan og brenner for god mat og drikke.
Spesielt bra: Alt
Spesielt dårlig: Litt kjipe toalettforhold

Var denne anmeldelsen...? (5) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Inger Beate P

Inger Beate P

10 anmeldelser
0 Vibb-venner
29.01.2009
Vi var der i slutten av november. To sultne mennesker... klar for en stor opplevelse, siden vi har lest kritikkene i bl.a DN og ellers fått råd.

Det var helt ok. Ja - helt ok.

Servitøren var hyggelig. Litt distrahert, men ok.

Maten var god. God. Ikke veldig god, ikke nokså god, men god.

Beliggenheten er helt akseptabel.

Vinene er helt ålreit.

Hva mer kan man si? Blir man kritisk av gode anmeldelser? Selvfølgelig. Men man blir også forført av gode anmeldelser (alle andre er SÅ fornøyd, det må være meg det er noe i veien med...)

Men jeg tror ærlig talt ikke vi gidder å ta turen innom igjen. Det finnes andre - helt ålreite - restauranter. Billigere.
Spesielt bra: "helt greit, liksom..."
Spesielt dårlig: "helt greit, liksom..."

Var denne anmeldelsen...? (4) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Thomas

Thomas

17 anmeldelser
4 Vibb-venner
28.06.2008
Sekser'n er bare fortjent!
Service, mat, vin, alt er perfekt. Lista er lang.
Var på firmafest her (og vi bestilte bord) og det var en uovertruffen suksess.
Faktisk enda bedre enn forgjengeren Bollywood som lå her tidligere.

Vi trenger flere av dette kaliberet i vår nedslitte by.
Spesielt bra: Absolutt alt
Spesielt dårlig: Jeg er der for sjeldent

Var denne anmeldelsen...? (4) (2)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Eirin Kristine J

Eirin Kristine J

29 anmeldelser
2 Vibb-venner
25.02.2007
Hit må du dra hvis du ønsker å ta med kjæresten eller ektefellen på en uforglemmelig gastronomisk opplevelse. De har ingen meny, men bare en tavle der dagens retter står oppskrevet. Vær forberedt på at det går noen kroner ved et måltid her.

Servitørene er veldig dyktige og de har også et festlig humør og en sjarm som er unikt. Noe som også er med på å gjøre stedet til noe helt spesielt.

Det er ikke mulig å bestille bord, så hvis du har tenkt deg dit en lørdagskveld bør du være ute i god tid. Mens du venter på bord kan du ta en drink i baren ved siden av.
Spesielt bra: Mat og servitører

Var denne anmeldelsen...? (4) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Ole

Ole

4 anmeldelser
0 Vibb-venner
10.12.2009
Ett rockested på Frogner. Dette er altid bra å ha!
Spesielt bra: Ikke snobbete og deilig bakgård

Var denne anmeldelsen...? (2) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Gordon R

Gordon R

16 anmeldelser
0 Vibb-venner
06.01.2007
Palace Grill er en rock´n roll gourmet restaurant. Her er det ikke mulig å bestille bord. Dette, kombinert med at stedet er svært populært og har veldig få bord, impliserer at man må møte opp tidlig for å få bord her.

Menyen er skrevet opp på veggen - vanligvis 10 retter. De fører ikke opp pris, så dersom man er av den nervøse typen er det best å spørre hva ting koster. Dette er i hvert fall ikke et sted man drar til hvis man ikke regner med å måtte ut med noen tusen kroner.

Servitøren her er av den røffe sorten, noe som er litt av sjarmen med stedet. De som har problemer med å bli snakket litt hardt til bør heller gå et annet sted.

Husker ikke alle rettene jeg fikk sist jeg var her, men det startet med østers (med Guinnes til! - faktisk en god kombinasjon) etterfulgt av en utrolig kamskjellrett. Palace er også kjent for fantastiske fisk- og skalldyrretter.

Var denne anmeldelsen...? (6) (1)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

Tina L

Tina L

5 anmeldelser
0 Vibb-venner
24.12.2008
Spennende konsept :) De KAN mat! :)

Var denne anmeldelsen...? (1) (2)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!

stine

stine

4 anmeldelser
5 Vibb-venner
09.09.2008
PERFEKT MAT.

Var denne anmeldelsen...? (1) (4)

Skriv din anmeldelse av Palace Grill!
   
Vibb.no er forbrukernes egen nettguide, med gode og dårlige vibber om restauranter, butikker, håndverkere, fysioterapauter, og mye, mye mer.

Registrer deg nå! Det er raskt, enkelt og gratis.

Palace Grill finnes i følgende lister:
"Spise", av Thomas
"Dagens Næringslivs oversikt over de beste restaurantene i Oslo", av Vibb
"Gourmet restauranter i Oslo", av Kojak


Kartvisning for Palace Grill:
Se stort kart

Sorter etter: 5 nærmeste | Restauranter | Klær og sko | Skjønnhet | Interiør | Overnatting | Bar/pub, klubber

2.

-(4.2)Palace Bar

3.

-(5.1)Skaugum

4.

-(1.4)Kiwi - Solli plass

5.

-(4.0)Ark - Solli Plass

6.

-(4.0)Galleri D40Siste 5 anmeldelser samme kategori
boss b

Sir WinstonSir Winston

Koselig pub med stort potensiale når det gjelder kundebehandling.

Les mer »


Marianne

Kaktus Mat & VinhusKaktus Mat & Vinhus

Kyllingbryst med mozarella, parmaskinke, wok-grønnsaker og pasta viste seg å være ihjelstekt kylling i en trist smørje av klissvåt pasta. Ikke spør hvor parmaskinken og de wokkede grønnsakene var. Jeg fant dem i hvert fall ikke. Trist kveld, tilnærmet uspiselig mat. Mitt beste råd: ligg unna, bli...

Les mer »


Trine H

Haveli Tandoori - KalbakkenHaveli Tandoori - Kalbakken

Etter min erfaring er dette helt klart den beste restauranten in Oslo og maten er kjempe god. Liker best Roghan Josh, pepper kylling og Prawn masala.

Maten er veldig tilpasset norske ganer, og jeg savner ekte indisk mat som er uten alle formildende ingredienser som fløte, youghurt og mel...

Les mer »


Bernt S

SmalhansSmalhans

Jeg har gledet meg lenge til å spise på Smalhans, etter å ha hatt store forventninger til hva kjøkkensjef Karla Siverts kan komme opp med. Man ble først "kjent med" henne - og en annen morsom fyr, Karl Erik Pallesen - på et kokkeprogram på TV. Siden har det vært personligheter man har b...

Les mer »


Habanero

Bar & CigarBar & Cigar

Useriøs plass med useriøse folk. Jyplinger som leiker overklassedrittsekker, dyr øl, lugubert klientell.

Les mer »


INDISK IKVELD ?
   Jewel of India
Hot indisk mat i Frognerveien

   New Anarkali
Grunerløkkas beste indiske restaurant

   Jaipur Indian Restaurant & Catering
Hyggelig indisk restaurant på Egertorvet


Alfabetisk oversikt bedrifter: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt kategorier: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt tags/nøkkelord: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Informasjon for bedriftseiere | Om Vibb | Spørsmål og Svar | Kontakt Vibb.no | Karriere
Copyright © 2009 Metamedia AS
Personvern | Legg til Vibb som favoritt | Sett Vibb som startside
Tips en venn om Vibb | Områder | Alfabetisk liste