HVA (pizza, frisør)     HVOR (adresse, område)    
 

Jans Mat & Vinhus (Stengt)

Skriv din anmeldelse av Jans Mat & Vinhus (Stengt)!
(4.8) (basert på 6 anmeldelser)
Kategori: Restauranter (Kontinental), Mat, drikke og events
Stikkord: stengt
Adresse: Sølvberggata 2,4006 Stavanger
Område: Storhaug (Sentrum Øst)
Telefon: 51 55 11 11
Jans Mat & Vinhus (Stengt)
Jans Mat & Vinhus (Stengt)
Jans Mat & Vinhus (Stengt)
Legg inn dine egne bilder
Beskrivelse:
Jans mat- og vinhus er Stavangers eldste - og antakelig beste - gourmetrestaurant. Franske kokker og utsøkte råvarer sørger for et måltid du vil huske lenge.

Restauranten er elegant men også trivelig. Her er bord for kjærestepar, bryllupsdager og gode venner, såvel som familiemiddager og formelle forretningskvelder.

Del på Facebook Del på MySpace Del på Twitter Del på Nettby
6 anmeldelser av Jans Mat & Vinhus (Stengt):
Sorter etter: Relevans | Karakter | Dato

Kojak

Kojak

68 anmeldelser
4 Vibb-venner
29.10.2007
Jans Mat og Vinhus er Stavangers eldste Gourmet restaurant med et franskinspirert kjøkken. Etter at Jan nylig ga seg holder de nye eierne stilen. Jans er utvilsomt stedet for å nyte et klassisk fransk måltid i Stavanger. En utmerket vinkjeller finnes også.

Jans domineres av forretningsfolk og prisene reflekterer også dette.

Var denne anmeldelsen...? (2) (1)

Skriv din anmeldelse av Jans Mat & Vinhus (Stengt)!

Inger Beate P

Inger Beate P

10 anmeldelser
0 Vibb-venner
29.01.2009
Det siste året har vi vært totalt 4 ganger på Jans. Litt forskjellige anlednigner, først i konfirmasjonsmiddag (noen folk har mer stil enn andre!), så i jobbsammenheng, så en nydelig bursdag bare to stykker og tilslutt med venner.

Vi var 4 stykker og det var en herlig kveld. Vi hadde egentlig tenkt å ha en 3-retter, som er forbløffende billig på Jans (sjhh... ikke si noe til de som driver stedet!). Men vi lot oss "lokke" til en 5-retter med vinpakke.
Egentlig synes jeg det eneste fornuftige er å ha 5 eller flere retter når du går på et sted av denne sorten. Du får liksom følelsen av at kokkene har gledet seg til du kommer, og står på som bare det for at du skal få noe godt å spise! og de lager nydelig mat som er så vakker at det er nesten umulig å sette gaffelen i det.

Vi valgte to forretter (blant 4) og valgte klar suppe med kamskjell, og hummer. Begge to var helt strålende. Perfekt tilberedt og veldig godt tilbehør. Så valgte vi kveite til hovedrett, skikkelig fiskedag for oss. Der kan vi bare innrømme at verken jeg eller kallen får til kveite på dette nivået. Og så hadde vi nydelig ost, og verdens beste sjokoladedessert.

Likevel vil jeg si at det beste med hele kvelden var servicen. Det var et stort selskap i vinkjelleren (jeg kikket inn dit da jeg var på toalettet), firmafest tror jeg. Men vi merket ikke noe til det. Servitøren vår, som var utlending, snakket et sjarmerende norsk og var blid, våken og oppmerksom. Vi var veldig fornøyde med henne og alt sammen. Regningen var ok og vi kommer tilbake.
Spesielt bra: Servitøren og kveiten
Spesielt dårlig: ...eh... taxisjåføren måtte hjelpes litt for å finne veien...

Var denne anmeldelsen...? (0) (0)

Skriv din anmeldelse av Jans Mat & Vinhus (Stengt)!

Inger Beate P

Inger Beate P

10 anmeldelser
0 Vibb-venner
18.11.2008
Vi feiret en rund bursdag på Jans og er fantastisk godt fornøyd.

Vi bestilte en 7-retter, men fikk faktisk 8 retter. Hver rett var et lite kunstverk.

Først fikk vi et lite glass nydelig suppe. Så fulgte kamskjell. Mange steder er kamskjellene overstekt eller de forsvinner i andre smaker, men her var de helt perfekte.
Neste rett var sjøkreps med sopp. Lekkert anrettet og igjen perfekt tilberedt.
Dette ble etterfulgt av en ubeskrivelig mør laks med østers. Så fikk vi gåselever med syltet pære, deretter den store hovedretten av lam... og ost, og en dessert som var ledsaget av englesang, iallfall i mine ører.
Hele veien ble rettene og vinene presentert av vår veldig søte servitør.

Det koster jo noen kroner å gå på en restaurant i denne klassen, men det er det verd en gang imellom. Man kan jo gå på Jans og få en 3-retter eller 5-retter også. En 3-retter koster under 500 kroner og det betaler man faktisk for tre retter nesten hvor som helst. Men her er det gourmetmat og topp service. Så det skal jeg gjøre neste gang jeg vil ta kjæresten med på en overraskelsesmiddag midt i uken! Selv om jeg mistenker at vi kommer til å ta en femretter isteden... :-)


Spesielt bra: Utrolig lekker mat.

Var denne anmeldelsen...? (2) (0)

Skriv din anmeldelse av Jans Mat & Vinhus (Stengt)!

Gunnar

Gunnar

2 anmeldelser
0 Vibb-venner
15.04.2011
Jans Mat og vinhus eksiterer ikke lenger. Nå ligger Renaa her

Var denne anmeldelsen...? (0) (0)

Skriv din anmeldelse av Jans Mat & Vinhus (Stengt)!

P J A

P J A

5 anmeldelser
0 Vibb-venner
18.12.2008
Vi var på "møte" med jobben, en lørdag rett før jul. Noen møter er bedre enn andre!

Etter å ha sett Hellstrøm og Jans mat- og vinhus på TV foreslo en av oss at vi skulle gå på Jans. "E du galen" sa de andre... "de' e' altfor dyrt og fjongt på Jans" og "me ska' jo ha det kjekt, ikke bare sitte finsligt å kikka på di pene menneskene i byn". Men 'an e' matmann og gastronom og sta som ein bokk og stod på sitt, og me bestilte på Jans. Det e' me' glade for nå ittepå!

Dialekt til side... vi var altså seks stykker, matglade og pyntet og blide. Ved ankomst ble vi ble møtt av en nydelig dame som serverte oss champagne. Deretter fikk vi se på menyen. Vi hadde vel tenkt å ta 5 retter, men klarte ikke å velge bort noe, så det ble full pakke: 8 retters menu gastronomique. Fantastisk fra ende til annen. Den ene retten åpenbarte seg vakrere enn den neste. Hummer og kamskjell, gåselever og reinsdyr, utsøkt torsk og perfekt modnede oster. Toppet med en utrolig god sjokolade"kake".

Det var fullt hus den kvelden, men de mange servitørene var både blide og oppmerksomme. Vi hadde litt vondt av den ene av dem; det var åpenbart et større juleselskap på gang i et siderom bak et gardin, med musikk og taler og sang, så servitør-damen stod ofte utenfor "på vent" med både mat og drikke. Prøvde å få lurt seg inn med maten men kunne jo ikke avbryte talene, heller. Jaja - så lærte iallfall vi at det kan være smart å begrense underholdningen når vi er ute på restaurant.

Alt i alt var det en storartet aften. Vi kommer tilbake både privat og med firmagjester i fremtiden.
Og når det gjelder prisen, var den faktisk ikke ille. En tre-retter får du under 500 kroner, og det gjør du ikke på noen av de "vanlige" restaurantene i byen. Og denne er så mye bedre!
Full åtteretter koster endel, men mye mindre enn f.eks i Oslo for samme opplegg. Ikke at vi klager over at det var for billig ;-) men det var iallfall ikke for dyrt.
Me' e' frelste!

Spesielt bra: Blide servitører og topp mat
Spesielt dårlig: Røykeforbud inne...

Var denne anmeldelsen...? (3) (0)

Skriv din anmeldelse av Jans Mat & Vinhus (Stengt)!

Gard K

Gard K

4 anmeldelser
0 Vibb-venner
27.12.2007
Jans mat og vinhus er en slags instutusjon i restaurant miljøet i Stavanger. De har holdt det gående i mange, mange år og de aller fleste i byen vet om plassen. De jeg vokste opp tenkte jeg at jeg aldri kom til å få råd til å spise der og plassen virket helt uoppnåelig. Men etter som årene har godt har de fleste fått bedre råd og prisene er ikke så skremmende.

Vel, over til matopplevelsen. Vi ankom plassen 19.30 og lokalene er koselige selv om man sitter i en slags "kjeller". Vi hadde stearinlys på bordet og det var dempet musikk i bakgrunnen. Vi bestemte oss for å gå for 8 retters menyen til 500 kroner og den medfølgende vinpakken til 635 kroner.

Vi started med Kir royal som apperetiff men det tok ikke lang tid før maten kom på bordet. Vi startet med gåselever (også kjent som foie gras på nynorsk) servert med en slags eplekompott og rødbetesirup. Hvis linken på Jans stemmer hadde vi en veldig søt hvitvin til (Marc Tempé Tokay-Pinot Gris Vendage Tardives '99). Jeg tror ikke jeg har hatt en så søt vin til en forrett før (vanligvis kommer den søte til desserten) men det funket overraskende bra. Vanligvis kan foie gras bli litt...eh...voldsomt men sammen med de litt syrlige eplene og den søte vinen ble det veldig bra.

Vi fortsatte med blomkål og trøffelsuppe. Igjen kan trøffelsmaken ta litt overhånd i forskjellige retter men her hadde de begrenset seg så suppen var god den. Vi var nå over på mer tradisjonel hvitvin med en Rieffel Riesling Brandluft '2004. I beskrivelsen av retten står det forresten at suppen også skulle inneholde "kyllingmousse med parmaskinke...". Jeg kan ikke helt forstå hvor denne kyllingen befant seg :-) Jeg fant en liten bit oppi suppen men det tror jeg var parmaskinken :-)

Vi fortsatte med samme vin og neste rett var stekt kamskjell som var veldig godt. Jeg er ikke helt sikker på hva som ble servert til...hva er egentlig "beurre noisette"? :-)...dere får sjekke på Wikipedia hvis dere lurer.

Vi fortatte med klippfisktempura med klippfiskkrem, paprikacoulisse og safranvinaigrette. Dette høres fancy ut men jeg synes denne retten falt litt gjennom...det smakte bare som frityrstek "et eller annet" med sur søt saus. Det var godt men det smakte ikke som klippfisk...og det kan vel kanskje være positivt. Vinen til var José Michel Carte Blanche

Så var vi over på dagens første hovedrett som var dagens fisk...i vårt tilfelle ble det torsk med purre, spinat og ansjosmajones. Fisken var kjempegod og det var spennende å få servert en rødvin til. Det var en Terreno Chianti Classico '2004 og dette funket veldig bra. Kanskje det var maten (eller vinen jeg hadde smakt før) men denne vinen smakte ikke som en vanlig Chianti...men den var god og passet til maten.

Dagens andre hovedrett var lammecarré med polenta, småløk og tomatisert demi glace. Igjen var det en deilig rett og vinen var OK (Chateau des Sarrins Rouge '2002). Jeg er ingen stor fan av franske viner i utgangspunktet.

På menyen sto det bare "Pina Colada" på neste rett. Vi trodde kanskje vi skulle få en drink men det var en liten dessert der de hadde toppet ananasbiter med en slags krem med kokossmak. Det var kjempegodt og friskt. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ikke helt sikker hva vi fikk å drikke til :-)...for mye vin kanskje :-)

Som siste rett og dessert fikk vi sjokolade nemisis, en slags vannbakkels med vaniljekrem og en bringebær/champagne sorbet. Sjokoladekaken var fantastisk og kjentes ut som den var laget med mørk, mørk, mørk sjokolade...og det var deilig og frisk med bringebær sorbet til.

Alt i alt var det en deilig måltid. Men siden dette skal være en topp restaurant må jeg også nevne ting som ikke var perfekt.
-da vi skulle ha aperetiff virket det ikke helt som de hadde kontrollen på hvem som skulle ha og ikke ha
- jeg spurte om menyen mens vi spiste slik at vi kunne følge med på de forskjellige rettene. Jeg fikk til svar at det skulle jeg selvfølgelig få men den så jeg aldri noe til
-på toalettet baserer de seg på små håndkle...da jeg var på do var det ikke flere igjen
- da de skulle severe hovedretten kom de ut med maten før de hadde ryddet bordet vårt for forrige rett...dermed ble det litt kaos
- musikken var heldigvis dempet...men det var samme CD som sist år da jeg var der. Kanskje på tide å bytte?
- de mest erfarne kelnerene serverte til damene først...men de andre litt uerfarne var ikke så nøye på det
- de var litt gjerrige med vinen...men da jeg sto opp kl 7 dagen derpå var jeg egentlig glad for det ;-)

Dette er jo småplukk og det reduserte ikke matopplevelsen på noen som helst måte.

Min anbefaling er: ta deg råd til å ta deg en aften på Jans sammen med en du er glad i og ta en "full pakke" med mat og vin...det er en opplevelse.
Spesielt bra: Deilig mat, vinpakke, service
Spesielt dårlig: Bare litt småplukk som nevnt i omtalen

Var denne anmeldelsen...? (7) (2)

Skriv din anmeldelse av Jans Mat & Vinhus (Stengt)!
   
Vibb.no er forbrukernes egen nettguide, med gode og dårlige vibber om restauranter, butikker, håndverkere, fysioterapauter, og mye, mye mer.

Registrer deg nå! Det er raskt, enkelt og gratis.

Jans Mat & Vinhus (Stengt) finnes i følgende lister:
"Stavangers beste restauranter", av Kojak


Kartvisning for Jans Mat & Vinhus (Stengt):
Se stort kart

Sorter etter: 5 nærmeste | Restauranter | Klær og sko | Skjønnhet | Interiør | Overnatting | Bar/pub, klubber

2.

Panorama Frisør

3.

Peppes Pizza

4.

Dynamic Events

5.

-(1.0)Rimi - Vardåsen

6.

ULTRA - AskerSiste 5 anmeldelser samme kategori
boss b

Sir WinstonSir Winston

Koselig pub med stort potensiale når det gjelder kundebehandling.

Les mer »


Marianne

Kaktus Mat & VinhusKaktus Mat & Vinhus

Kyllingbryst med mozarella, parmaskinke, wok-grønnsaker og pasta viste seg å være ihjelstekt kylling i en trist smørje av klissvåt pasta. Ikke spør hvor parmaskinken og de wokkede grønnsakene var. Jeg fant dem i hvert fall ikke. Trist kveld, tilnærmet uspiselig mat. Mitt beste råd: ligg unna, bli...

Les mer »


Trine H

Haveli Tandoori - KalbakkenHaveli Tandoori - Kalbakken

Etter min erfaring er dette helt klart den beste restauranten in Oslo og maten er kjempe god. Liker best Roghan Josh, pepper kylling og Prawn masala.

Maten er veldig tilpasset norske ganer, og jeg savner ekte indisk mat som er uten alle formildende ingredienser som fløte, youghurt og mel...

Les mer »


Bernt S

SmalhansSmalhans

Jeg har gledet meg lenge til å spise på Smalhans, etter å ha hatt store forventninger til hva kjøkkensjef Karla Siverts kan komme opp med. Man ble først "kjent med" henne - og en annen morsom fyr, Karl Erik Pallesen - på et kokkeprogram på TV. Siden har det vært personligheter man har b...

Les mer »


Habanero

Bar & CigarBar & Cigar

Useriøs plass med useriøse folk. Jyplinger som leiker overklassedrittsekker, dyr øl, lugubert klientell.

Les mer »


INDISK IKVELD ?
   Jewel of India
Hot indisk mat i Frognerveien

   New Anarkali
Grunerløkkas beste indiske restaurant

   Jaipur Indian Restaurant & Catering
Hyggelig indisk restaurant på Egertorvet


Alfabetisk oversikt bedrifter: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt kategorier: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Alfabetisk oversikt tags/nøkkelord: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Informasjon for bedriftseiere | Om Vibb | Spørsmål og Svar | Kontakt Vibb.no | Karriere
Copyright © 2009 Metamedia AS
Personvern | Legg til Vibb som favoritt | Sett Vibb som startside
Tips en venn om Vibb | Områder | Alfabetisk liste